15 maj 2016
11:00

Tomelilla IF vit

Referat: Wollsjö AIF - Tomelilla IF vit

I säsongens andra hemmamatch tog vi emot Tomelilla på ett något mulet men regnfritt Åvallen. Innan matchens början kom vi överens om att minnas tillbaka och plocka fram spelet vi presterade borta mot Blentarp. Till en början såg det inte ut som att minnet var helt uppfriskat för efter en jämn och lite nervös start där lagen hade varsin bra chans fick Tomelilla en straff efter fem minuter. Inget att diskutera och en säker straffskytt såg till att Tomelilla tog ledningen med 0-1. Efter sitt ledningsmål hade bortalaget ytterligare någon bra chans att utöka, men istället för att falla tillbaka och hänga med huvudet så kom grabbarna in i matchen och kvitterade strax efter. Matchen var jämn och både vi och Tomelilla försökte verkligen spela fin anfallsfotboll. Dock kändes Vollsjö farliga med långa fina bollar i djupled som också förvaltades mördande effektivt.1-1 blev snabbt både 2-1 & 3-1 och vi gick till pausvila med en 5-1 ledning. Andra halvlekens början såg ut som den första där lagen bytte en del farliga chanser, men efter ca tio minuter i andra halvlek tog Tomelilla över och det mesta av halvleken spelades på Vollsjös planhalva, så vi fick förlita oss på kontringar. Detta passade alldeles utmärkt och trots Tomelillas press kändes aldrig segern hotad. Slutresultatet skrevs till slut till 8-2 till WAIF!. Härlig kämpa-anda av alla spelare!, Danne gjorde flera fina parader och försvaret spelade suveränt och var svårforcerat. Framåt var det riktigt kul fotboll och effektiva avslutare. Målen idag gjordes av Szymon, Abdel, Edwin & Oskar Z. Med andra ord var alla lagdelar med och bidrog till skörden!